SİZİ ARAYALIM

Polyester Kompozit Modüler Kabinlerin Avantajları Nedir?

Polyester Kompozit Modüler Kabinlerin Avantajları Nedir?

Kompozit malzemeler, yüksek mekanik dayanım, yükte hafiflik sağlama, elektrik ve ısı izolasyonu ve kimyasal dayanım gibi konularda oldukça eşsiz özelliklere sahiptirler. Bunların yanı sıra kompozit malzemelerin en önemli özelliği, kullanım açısından oldukça zengin olması ve farklı sektörlerin ihtiyaçları için çözümler üretebilmesidir.

Fatih Polyester olarak uzun yıllar boyunca kompozit alanında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz ve yeni nesil yaşam kabinleri bu çalışmalarımızın en keyifli sonuçlarından birisidir.

Aşağıda kompozit kabinlerin diğer kabinlere kıyasla avantajlarını görebilirsiniz.

Fiziksel Dayanım

Kompozit polyester kabinlerin kullanım ömrü uzundur ve bakım gerektirmez. Kompozit malzeme iklimin yıptartıcı etkilerine karşı dayanıklıdır ve kimyasallar tarafından zarar görmez. Güneş, yağmur kar karşısısında korozyona uğramaz ve paslanma yaşanamaz, kısaca iklim değişiklikleri karşısında yıpranmaz ve oldukça geniş bir sıcağa ve soğuğa karşı dayanım aralığına sahiptir.

Çoğu kompozit kabinler yarım yüzyıl boyunca hizmet verebilir.

Enerji Tüketimi

Kompozit polyester kabinler yükte metallere göre hafiftir ve en az metal kabinler kadar fiziksel dayanıklığa sahiptir. Bu sebeple kabinler herhangi bir taşıma esnasında daha z yakıt ve güç tüketimi gerektirecek ve size tasarruf sağlayacaktır.

Kompozit polyester kabinlerin tüm yan duvarları ve çatısı sandviç panel yapıdadır. İç ve dış yüzeyler kompozit polyester malzemeden oluşur. İki yüzeyin arasında yüksek yoğunluklu poliüretan kullanılarak, iç ortamda ısı ve ses izolasyonu sağlar.

İç ortam ısınızı ayarladığınız kullandığımız sandviç panel yapı sayesinde ve ısı izolasyonu sağlayan kapı ve pencereler sayesinde, iç ortam ısınızı koruyabilecek ve ısı kaybı yaşamayacaksınız.

Kolay Kurulum

2017 yılının başında tasarlamaya başladığımız ve tescilli tasarıma sahip olan kabinlerimiz, birkaç basit el aletiyle oldukça basit bir şekilde kurulabilmektedir. Bütün panellerin birbiriyle uyumlu olması, kabinlerin enine veya boyuna talep edilen ölçüde uzayabilmesin sağlamaktadır.

Fiziksel Dayanım – Ağırlık İlişkisi

Demir gibi bazı malzemelerin, fiziksel dayanımı kadar ağırlıkları da yüksektir. Kompozit malzemeler, oluşturulduğu malzemelerin en iyi özelliklerini alır ve bu sayede en az demir kadar güçlü ancak ondan çok daha hafif olurlar. Bu sebeple modüler kabinlerin üretimi için kompozit polyester kullanılması oldukça makul ve önemlidir. Fiziksel dayanım-ağırlık ilişkisi göz önüne alındığında eğer tek bir yönde kuveet uygulandığı düşünülürse, metalin dayanıklı olması için kalınlığının artması ve bu da ağırlığının da artmasına neden olacaktır. Oysaki kompozit malzemelerin oldukça yüksek fiziksel dayanım – ağırlık oranı bulunmaktadır.

Tasarım Esnekliği

Kompozit polyester kabinler, modüler yapıda olduğu için, özelleştirilebilir durumdadır. Kabinler, yaşam kabini, güvenlik kabini, tuvalet kabini, duş kabini, mutfaklı kabinler olarak tasarlanabilir.

Tüm talepleriniz için lütfen bize ulaşın.

Fatih Polyester | +90 232 877 1820 | info@fatihpolyester.com

16 Ocak 2019 Çarşamba

Tüm Haberler